بیانیه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران در حمایت از توافق ژنو

۱۰ آذر ۱۳۹۲

پس از روی کارآمدن دولت روحانی و تلاش برای تنش زدایی درعرصه سیاست خارجی، سرانجام مذاکره کنندگان ایرانی توانستند برای حل مسائل مرتبط با پرونده هسته ای ایران به توافقی مقدماتی با عنوان " برنامه عمل مشترک " با کشورهای ۵ + ١ دست یابند و مسیر را برای حل این پرونده و رفع تحریم های اقتصادی و سیاسی و اجرای سیاست تنش زدایی در جهان هموار نمایند. سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با صدور بیانیه ای در این از این رخداد استقبال کرده و ایرانیان وطن دوست به حمایت از این توافق و پشتیبانی از دولت دراین مسیر دعوت کرده است.
در فرازی از بیانیه این سازمان آمده است :" سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران مجدداً ضمن استقبال و حمایت از دیپلماسی هسته‌ای جدید و توافق ژنو لازم می‌داند بر این حقیقت تأکید کند توافق موقت ژنو آغاز راهی دشوار، ناهموار و نسبتاً طولانی است. راهی که پیمودن موفقیت آمیز آن نیازمند صبر، درایت و هوشیاری است. صبر در برابر مشکلات و ناهمواری‌های پیش رو، درایت در نحوه مواجهه با مشکلات و ناهمواری‌ها و حل آن به طوری که متضمن بیشترین منافع برای کشور باشد و هوشیاری نسبت به تحرکات افراطیون داخلی و توطئه‌های جناح‌های جنگ‌طلب و صهیونیستی خارجی ، که همّ خود را برای به بن بست کشاندن مذاکرات و ناکام ساختن مساعی دولت ایران در حل بحران هسته‌ای کشور بکار بسته اند، ضروری می باشد."
متن کامل این بیانیه که دراختیار امروز قرار گرفته، به شرح زیر است :
توافق ژنو در باره پرونده هسته‌ای ایران نتیجه رویکرد عقلانی، واقع‌بینانه و معطوف به مصالح ملی به پرونده هسته‌ای و درک و شناخت صحیح دولت یازدهم از مناسبات بین المللی بود. این تحول در دیپلماسی کشور بیش از هر چیز مدیون استمرار و پایداری ملت بر مطالبات خویش است. این استمرار و پایداری به رغم تمامی مقاومت‌ها، تبلیغات و محدودیت‌ آفرینی‌ها، پس از هشت سال نهایتاً به احیای مجدد نهاد انتخابات و برگزاری انتخاباتی نسبتا سالم در ۲۴ خرداد ۹۲ و روی‌کار آمدن نیرویی کارآمد انجامید که جهان را می شناسد و با دیپلماسی و مقتضیات آن آشناست.
آثار روند رو به بهبود مناسبات خارجی با همسایگان، منطقه و جهان و خارج شدن ایران از انزوای منطقه‌ای و بین المللی از هم اکنون در افق دیپلماسی خارجی کشور پیداست. این روند در صورت تداوم بی‌شک نتایج مبارکی در عرصه‌های داخلی به ویژه عرصه اقتصاد و کاهش آلام و رنج‌های طبقات محروم و متوسط جامعه در پی خواهد داشت.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران ضمن استقبال از رویکرد جدید در دیپلماسی خارجی کشور، از مسؤلان عالی‌ کشور می‌خواهد با نگاهی راهبردی در تداوم و تقویت این رویکرد بکوشند. مسئله بی عیب و نقص بودن و ایده‌آل بودن نتایج این یا آن مذاکره یا توافق نیست. مسئله درستی یا نادرستی راهبردی است که اتخاذ شده است. ناکارآمدی، بی‌تدبیری‌‌ و خطاهای فاحش و مکرر گذشته، نتایج سوء عظیم و وضعیت ناگواری را برای کشور به ارمغان آورده است که تنها گوشه‌های ناچیزی از آن در گزارش صد روزه رئیس جمهور به سمع ملت رسید. وضعیت ناگوار مذکور احتمالاً در کوتاه مدت پاره‌ای امور ناخواسته را اجتناب‌ناپذیر کند، اما این واقعیت نباید در درستی راهبرد عقلانی جدید و رهاورد‌های درخشانی که در میان‌مدت و درازمدت نصیب کشور،‌ ملت و نظام خواهدکرد، تردیدی ایجاد نماید. این واقعیت به جای آن که ما را در مسیر صحیحی که در پیش گرفته‌ایم دچار تردید کند، باید بیش از پیش به این حقیقت مطمئن سازد که اگر راهبرد هسته‌ای دولت اصلاحات ادامه می‌یافت و اگر طی هشت سال گذشته راهبری حرکت در این مسیر به دستگاه دیپلماسی آگاه، کاردان و با تجربه سپرده می‌شد، منابع و سرمایه‌های ملی تلف نمی‌گشت، فرصت‌های مغتنم و بی‌نظیر تاریخی رشد و توسعه به باد نمی‌رفت و کشور و نظام متحمل عظیم‌ترین و بی‌سابقه‌ترین هزینه‌ها نظیر رفتن پرونده به شورای امنیت و صدور قطعنامه‌های متعدد و اعمال تحریم‌های همه جانبه و ... نمی‌شد. جلوگیری ضرر و بازگشت از راه خطا در هر شرایطی امری عاقلانه و بلکه ضروری است. این تجربه هرچند گران و اگر چه مکرر در صورتی که موجب تقویت عقلانیت در اداره امور و به ویژه دیپلماسی خارجی کشور شود، می‌تواند راهگشای آینده‌ای نیکو و مطلوب برای کشور، ملت و نظام باشد.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران مجدداً ضمن استقبال و حمایت از دیپلماسی هسته‌ای جدید و توافق ژنو لازم می‌داند بر این حقیقت تأکید کند توافق موقت ژنو آغاز راهی دشوار، ناهموار و نسبتاً طولانی است. راهی که پیمودن موفقیت آمیز آن نیازمند صبر، درایت و هوشیاری است. صبر در برابر مشکلات و ناهمواری‌های پیش رو، درایت در نحوه مواجهه با مشکلات و ناهمواری‌ها و حل آن به طوری که متضمن بیشترین منافع برای کشور باشد و هوشیاری نسبت به تحرکات افراطیون داخلی و توطئه‌های جناح‌های جنگ‌طلب و صهیونیستی خارجی ، که همّ خود را برای به بن بست کشاندن مذاکرات و ناکام ساختن مساعی دولت ایران در حل بحران هسته‌ای کشور بکار بسته اند، ضروری می باشد. توافق ژنو به همان اندازه که موجب کاهش نگرانی‌ها و اضطراب‌ها و افزایش نشاط و امید به آینده در ملت شده است، عصبانیت و نگرانی افراطیون داخلی، جناح‌‌های جنگ‌طلب آمریکا، اسرائیل و منافقین را برانگیخته است. این مجموعه که با انگیزه‌های مختلف اما همسویی و هماهنگی شگفت‌انگیز، طی هشت سال گذشته بیشترین هزینه‌ها را بر کشور تحمیل کرده‌اند و به همان میزان بیشترین بهره‌ها را درجهت حفظ قدرت و منافع اقتصادی و سیاسی و نظامی خود برده‌اند، بیشترین تلاش را برای به شکست کشاندن مذاکرات به کار بستند. بنابراین باید مطمئن بود تحرکات مذکور طی شش ماه آینده با شدت و دامنه بیشتری ادامه خواهد یافت. احتمالاً طی این مدت شاهد بحران‌آفرینی ‌هایی خواهیم بود که هدف آن تقویت سوء ظن متقابل و تحریک طرفین مذاکره به اقدامات واکنشی منفی است. طبیعتاً هوشیاری ملت و تحلیل صحیح و آمادگی دولت جمهوری اسلامی و دستگاه دیپلماسی کشور برای واکنش به موقع، می‌تواند تحرکات و توطئه‌های احتمالی مذکور را خنثی و افراطیون داخلی و دشمنان کشور را در رسیدن به مقصود خود ناکام کند.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران (شاخه خارج کشور)
نهم آذر ۹۲