در پی انتشار فراخوانی برای برگزاری تجمع اعتراضی در کف زایندهرود اصفهان، براساس گزارشهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی، جمعه ۱۲ آذر در بیشتر نقاط اصفهان مأموران امنیتی مستقر و خیابانهای حاشیه زایندهرود و منتهی به پل خواجو بسته شد.
محمدرضا محمدی، رئیس پلیس راهور استان اصفهان روز گذشته، پنجشنبه ۱۱ آذر اعلام کرد که از ساعت ۵ صبح جمعه تردد و توقف در حاشیه زایندهرود ممنوع است. محمدی تأکید کرد که «تحت هیچ شرایطی اجازه تردد موتورسواران را نخواهیم داد و اگر خودرویی از ساعت قبل در این محلها پارک کرده، قبل از شروع محدودیت خودرو را جابهجا کنند؛ در غیر این صورت پلیس به وسیله یدککش این خودروها را منتقل خواهد کرد.»
دادستانی مرکز استان اصفهان نیز روز گذشته اطلاعیهای صادر کرد و از مردم اصفهان خواست تا با توجه به آنچه این دادستانی «سوء استفاده معاندین» خوانده در تجمعات شرکت نکنند. دادستانی اصفهان همچون دیگر نهادها و مسئولان حکومتی اعتراضات اخیر در اصفهان را به «عوامل معاند» و «مرتبطین عوامل خارجی» نسبت داده و به مردم هشدار داده بود که مراقب «پروژههایی که هدف آن تخریب و آسیب به شهروندان عادی و حافظان امنیت است» باشند و به مراجع اطلاعاتی و امنیتی اطلاعات لازم را منتقل کنند.
شهروندان اصفهانی روز جمعه از جو شدید امنیتی و تردد شمار زیادی خودروهای یگان ویژه در سطح شهر و بهویژه خیابانهای منتهی به رودخانه خشک زاینده رود خبر دادند. آنها همچنین از حضور گسترده نیروهای بسیج و ایست و بازرسی در برخی نقاط اصفهان گفتند. در بسیاری از نقاط شهر نیز اینترنت یا کُند بود و یا دچار اختلال شده بود.
جو شدید امنیتی در اصفهان به این دلیل بود که هفته گذشته فراخوانی با عنوان «فراخوان تجمع میلیونی جمعه ۱۲ آذر در نماز جماعت کف زایندهرود با یک چشم بسته نماد حمایت از مجروحان اصفهان» منتشر شده بود.
سیدمجتبی میردامادی امام جمعه موقت اصفهان در خطبههای نماز جمعه امروز این شهر با اشاره به مطالبات کشاورزان اصفهان گفت:
«متأسفانه آب نیست و به نظر میرسد حل این مشکل به دست خداست، امیدواریم باران رحمت الهی، همه مشکلات را حل کند.»
تجمعات اعتراضی کشاورزان اصفهان از ۱۶ آبان آغاز شد و سپس در بستر خشک رودخانه زایندهرود ادامه یافت. مردم اصفهان به معترضان پیوستند و سپس با گسترش اعتراضات شعارهایی علیه مسئولان حکومتی سر داده شد. اعتراضات تا شامگاه جمعه ۵ آذر ادامه داشت اما در همان روز سرکوب شد. به گزارش سازمان حقوق بشر ایران بیش از ۱۲۰ نفر در اعتراضات اصفهان بازداشت شدند و حدود ۴۰ نفر به دلیل شلیک مأموران امنیتی با گلولههای ساچمهای بینایی حداقل یک چشم خود را از دست دادند.