محمد طاهری در سال ۱۳۷۹ به دنیا آمد و در آبان ۹۸ بدست نیروهای امنیت جمهوری اسلامی به قتل رسید. به گزارش هرانا، او در شهرستان «بهارستان» در استان تهران کشته شد. پس از جانباختن مظلومانه محمد که هنوز ۲۰ ساله نیز نشده بود، پدر و مادر او از جمله کسانی بودند که با حرارت به دادخواهی خون فرزند خود برخاستند و بیهراس از تبعات امنیتی دادخواهی خود را با صراحت سیاسی در هم آمیختند.
از جمله مادر محمد طاهری در یک پیام ویدئویی به صراحت خواستار سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی شد و گفت: «من مادر جاویدنام محمد طاهری هستم. از کشتهشدگان آبان خونین ۹۸. همراه و همسو میشوم با تمام مادران دادخواه آبان و به حرمت خون به ناحق ریختهی فرزندم و تمام شهدای آبان خونین ۹۸ با صدای بلند فریاد میزنم نه میبخشیم و نه فراموش میکنیم. نه به جمهوری اسلامی، رای ما سرنگونی».
در پیامی که «مجید طاهری» - پدر محمد طاهری - داد نکته قابل توجه دیگری نیز وجود داشت. پدر محمد در پیام خود بر این نکته تاکید کرد که او در سال ۱۳۹۶ به امید بهبود اوضاع پای صندوق «رای» رفت ولی پاسخ خود را با قتل فرزند ۱۹ سالهاش گرفت: «پدر جاویدنام محمد طاهری هستم از کشتهشدگان آبان خونین ۹۸. من هم مثل خیلی از مردم ایران در انتخابات شرکت کردم که آینده بچههایم بهتر شود...ولی به ناحق و بیگناه پسر ۱۹ ساله من را کشتند. من رای نمیدهم و شرکت نخواهم کرد. رای من سرنگونی این رژیم فاسد و جنایتکار است».
تصویری از مجید طاهری، پدر محمد ۱۹ ساله
این نکته از این رو قابل توجه است که بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که نمیتوان بر اساس میزان شرکت ملت ایران در «انتخابات»های ساماندهیشده توسط جمهوری اسلامی، مشروعیت آن را اندازه گرفت. آنها از جمله به این استناد میکنند که بسیاری از شرکتکنندگان به امید بهبود اوضاع در «انتخابات» رای میدهند نه برای تایید مشروعیت نظام. پیام پدر محمد طاهری تاییدکننده این تحلیل و نگرش است.
خانواده محمد طاهری دایره دادخواهی خود را هم گسترش دادهاند و هم آن را تداوم بخشیدهاند. از جمله در پیام ویدئویی دیگری که در روزهای منتهی به «انتخابات» خرداد ۱۴۰۰ از مادر محمد طاهری به بیرون آمد او با بیان این بیت شعر: «این معرکه جهل و جنون است / سرانگشت تو در جوهر خون است» با صراحتی تماشایی گفت: «سرانگشت خودتون رو تو خون بچههای آبان، تو خون کسانی که در هواپیمای اوکراینی کشته شدند تو خون کسانی که به ناحق در این ۴۲ سال کشته شدند نزنید».
دادخواهی خانوادههای داغدیده در جمهوری اسلامی همیشه مسئلهای حاد برای نیروهای حافظ امنیت نظام بوده است ولی این دادخواهی پس از آبان ۹۸ وجوه بسیار گستردهتری پیدا کرده است و به واسطه اینترنت در سطوح گسترده رسانهای بازتاب پیدا میکند.
محمد طاهری؛ قتل یک جوان ۱۹ ساله بدست دستگاه سرکوب
۸ تير ۱۴۰۰