وزارت کشور مهمترین نقش را در برقراری امنیت و ایجاد فضای سیاسی سالم دارد

۱۸ فروردین ۱۳۹۴

نشست مشترک احزاب با معاون سیاسی وزیر کشور در حالی روز گذشته برگزار شد که عمده خواسته نمایندگان احزاب تحقق مابقی وعده های دولت تدبیر و امید بود. پس از حل مساله هسته ای نگاه ها معطوف به رفع موانع برای فضای باز سیاسی شده است. همانطور که دبیر کل انجمن فارغ‌التحصیلان ژاپن در نشست مشترک احزاب گفت: ” آقای روحانی از ابتدا قول حل مساله هسته‌ای را داد که خوشبختانه این مساله در حال حل و فصل است. وعده دیگر رییس جمهور در خصوص مسایل سیاسی است و قرار بود گشایشی در مورد فعالیت‌های سیاسی و بویژه محصورین صورت گیرد و مشکلات آنها حل شود چراکه طبق اصل ۳۷ قانون اساسی نمی‌توان کسی را مجبور به سکونت در جایی کرد و فردی که بازداشت شده باید برای او بلافاصله ظرف ۲۴ ساعت پرونده تشکیل شود. ما باید باب انتخابات را در کشور باز بگذاریم.”
محمد خون چمن دبیر کل جوانان ایران اسلامی و رییس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در نشست مشترک احزاب با معاون سیاسی وزیر کشور علاوه بر مطلب فوق گفت: “فعالیت سیاسی باید در قالب احزاب صورت گیرد چرا که در قانون اساسی احزاب بسترساز همدلی دولت و ملت هستند.”
فاطمه راکعی: باید از احزاب شناسنامه دار حمایت کنیم
به گزارش ایلنا در ادامه این نشست نیز راکعی خاطرنشان کرد: ما باید از حقوق قانونی همه احزاب شناسنامه دار حمایت کنیم .
راکعی با تاکید بر اینکه باید راهکارهای عملی برای کاهش هزینه فعالیت های سیاسی پیدا کنیم گفت: نباید این گونه باشد که تنها یک حزب کشور را اداره کند و مابقی احزاب تعطیل شوند .
راکعی خواستار کمک به تسریع سیر قانونی احیای مجدد خانه احزاب شد و گفت: برگزاری انتخاباتی سالم با حمایت از حقوق قانونی کاندیداها و رسیدگی جدی به شکایات کسانی که بی جهت رد صلاحیت می شوند از مطالبات جدی ما از وزارت کشور است.
شکوری راد: دولت در بسیاری از زمینه‌ها بازوی نهادهای امنیتی بوده است
علی شکوری راد هم در نشست مشترک احزاب با معاون سیاسی وزیر کشور گفت: لازم است در ابتدا از تیم مذاکره کننده کشورمان که شعار گفت‌وگو رییس دولت اصلاحات را محقق کردند تشکر کنیم. به دولت تبریک می گوییم که الگوی مناسب از گفت‌وگو را برای جلوگیری از انزوا و جنگ ارایه کرد.
قائم مقام دبیر کل جامعه پزشکی ایران با بیان اینکه وزارت کشور مهمترین وزارتخانه دولت و یا شاید مقتدرترین وزارتخانه آن است، ابراز کرد:این وزارتخانه مهمترین نقش را در برقراری امنیت و ایجاد فضای سیاسی سالم دارد. پروژه این وزارتخانه برای انتخابات باید گسترش رقابت و افزایش مشارکت باشد اما متاسفانه هم اکنون وزارت کشور این جایگاه را ندارد و توسعه فضای سیاسی کشور را به خوبی دنبال نمی‌کند.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: وزرای کشور پیشین مثل ناطق نوری، محتشمی پور و عبداله نوری در زمان خود کارهای بزرگی کرده‌اند و حتی مقابل برخی اقدامات شورای نگهبان نیز ایستادند.اگر وزارت کشور در جایگاه اصلی خود قرار گیرد می‌تواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد .
وی تبدیل فضای امنیتی امروز به فضای سیاسی را مهمترین وظیفه وزارت کشور خواند و گفت: متاسفانه امروز احزاب برای برگزاری یک همایش خود باید از نهادهای امنیتی مجوز بگیرند. متاسفانه در کشورما به جای اینکه مقامات اجرایی تصمیم بگیرند و مقامات اطلاعاتی خدمات لازم را بدهند کار برعکس شده است به گونه‌ای که مقامات اطلاعاتی تصمیم گیرنده هستند و مقامات اجرایی احکام آنها را عملی می‌کنند. دولت در خیلی از زمینه‌ها به واقع بازوی نهادهای امنیتی بوده است .
شکوری راد با اشاره به حادثه شیراز و حمله نیروهای خودسر به علی مطهری خاطرنشان کرد: وقتی وزارت کشور نمی تواند از ایجاد بحران برای یک نماینده مجلس ممانعت کند و آن را فیصله بدهد این مساله نشان دهنده جایگاه تنزل یافته وزارت کشور است.
مقیمی: امنیت مراسم‌ها را تامین و با برهم‌زنندگان سخنرانی‌ها برخورد می‌کنیم
معاون سیاسی امنیتی وزیر کشور با تاکید براینکه وزارت کشور وظایف خود را در مورد حادثه شیراز به خوبی انجام داده و هیچ فردی از این اتفاق حمایت نکرده و نمی‌کند،‌ گفت: تامین امنیت مراسم‌ها و برخورد با برهم‌زنندگان آن از وظایف وزارت کشور است
محمد حسین مقیمی در نشست هم اندیشی با دبیران کل احزاب سیاسی کشور گفت: خیلی از ما در ایران می‌گوییم که ما با هیچ حزب و گروه سیاسی وابسته نیستیم در حالی که باید بودن در یک تشکل سیاسی را مزیت بدانیم .
وی افزود: ما برای اهمیت دادن به احزاب و گسترش نشاط سیاسی در جامعه فکر کردیم تا جلسات مستمری را با احزاب سیاسی داشته باشیم. برای همین پیش از پایان سال با ۳۵ حزب جلسه رسمی داشتیم ونقطه نظرات آنها را شنیدیم. کار ما این است که نظرات احزاب را دریافت کنیم و بدانیم آنها چه توقعاتی از دولت دارند تا این مطالبات را پیگیری کنیم.
معاون سیاسی وزیر کشور یادآور شد: همانطور که پیشنهادات احزاب در جلسه قبل جمع بندی شد جمع بندی پیشنهادات امروز را نیز اضافه خواهیم کرد و پس از برگزاری یک یا دو جلسه دیگر با حضور همه احزاب در خدمت وزیر کشور خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در این جلسات تلاش می‌کنیم تا همه احزاب مجوزدار دعوت شوند گفت: برای این که بتوانیم حرف نمایندگان همه احزاب رابشنویم جلسات را تقسیم‌بندی کردیم. نمی‌توان تنها در یک جلسه پیشنهادات همه احزاب را شنید سعی می‌کنیم در هر جلسه به نسبت از همه دوستان اصولگرا ، اصلاح طلب و مستقل دعوت شود.
مقیمی در این جلسه نیز یادآور شد: در جلسه امروز حدود ۱۲ موضوع اساسی مطرح شد که روی آن کار تخصصی خواهیم کرد ما حمایت وزارت کشور برای پیشرفت کار احزاب را یک وظیفه می‌دانیم و امیدوارم در دوره خود با رهنمودهای رییس جمهور و وزیر کشور بتوانیم وظایف قانونی خود را انجام دهیم.
معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به حادثه شیراز نیز اظهار کرد: ما حمایت از سخنرانی‌ها و جلسات و حفظ احترام و امنیت کسانی که در راستای فعالیت‌های سیاسی سخنرانی می‌کنند را وظیفه خود می‌دانیم و آمادگی خود را در این زمینه اعلام می‌کنیم. این تکلیف ماست که از همه تشکل‌های قانونی و احزاب برای برگزاری اجتماعاتی در چارچوب قانون حمایت کنیم.
وی درخصوص حمایت‌های مالی و اختصاص یارانه احزاب نیز گفت: امیدواریم در سال ۹۴ با همفکری نمایندگان احزاب بتوانیم نسبت به این مساله تمهیداتی را داشته باشیم. باز هم تاکید می‌کنم تامین اجتماعات ومراسم ها وظیفه قانونی ماست و برخورد با آنها که نظم این جلسات را بهم می زنند نیز وظیفه ماست .
مقیمی افزود: در خصوص مورد اخیر شیراز، وزارت کشور به همراه وزارت اطلاعات و دادستانی و نیروی انتظامی وظایف خود را به خوبی انجام داد و امیدواریم از این به بعد مسایلی همچون حادثه شیراز را شاهد نباشیم. هیچ فردی از اتفاق شیراز حمایت نکرده و نمی‌کند همه از این اتفاق به عنوان یک مساله مضموم یاد می کنند .
وی گفت: ما زمانی می‌توانیم از فعالیت‌های احزاب دفاع کنیم که این فعالیت‌ها در چارچوب قانون باشد .
مقیمی با اشاره به مساله احیای مجدد خانه احزاب گفت: ما در این خصوص شش یا هفت جلسه با هیات منتخب برای احیای خانه احزاب برگزار کردیم و مقدمات کار فراهم شده است بحث‌های حاشیه‌ای در این مورد را باید کنار بگذاریم ما معتقدیم خانه احزاب متعلق به احزاب است و آنها باید خودشان انتخابات و مجمع عمومی تشکیل دهند. هیات منتخب احیای خانه احزاب هم اکنون در حال کار است و انشاءالله در آینده نزدیک مجمع عمومی خانه احزاب برگزار می شود .
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه ما هم برای هرچه زودتر فعال شدن خانه احزاب کمک می‌کنیم گفت: خانه احزاب متعلق به ۲۳۲ حزب مجوزدار است. خواهش من از نمایندگان احزاب این است که خودتان برای فعال شدن این نهاد کمک کنید. خانه احزاب یک تشکل صنفی است و تا زمانی که در چارچوب قانون فعالیت داشته باشد مثل بقیه تشکل‌های صنفی از آن هم حمایت می‌کنیم باید تلاش شود تا فعالیت‌های خانه احزاب استمرار داشته باشد.
مقیمی با تاکید بر اینکه ما در سال ۹۴ به دنبال نشاط سیاسی کشور هستیم گفت: برای این نشاط سیاسی احزاب می‌تواند بیشترین نقش را ایفا کند برای همین باید ضمن گسترش فعالیت حزبی در کشور مردم را برای آمدن به صحنه تشویق کنیم. برای ما مهم نیست که کدام حزب می‌خواهد در انتخابات فعالیت کند. نشاط سیاسی جامعه از همه مسایل برای ما مهمتر است. خواهش من این است که همه نمایندگان احزاب کمک کنند تا افرادی که می‌خواهند فعالیت سیاسی داشته باشند در قالب یک تشکل سیاسی وارد عرصه شوند تا در آینده نیز بتوانند پاسخگوی اقدامات خود باشند.
اعظم طالقانی: نقد احزاب به حفظ نظام کمک می‌کند/ رابطه احزاب و نهادهای امنیتی نزدیک‌تر شود
دبیرکل جامعه زنان انقلاب اسلامی تاکید کرد:نقد از سوی احزاب نه تنها باعث تضعیف نظام نمی‌شود بلکه به حفظ آن کمک می‌کند.
اعظم طالقانی در نشست مشترک احزاب با معاون سیاسی وزیر کشور گفت: خوشحالم که معاونت جدید سیاسی وزارت کشور این جلسات را ترتیب داده است. یکی از سوالهای اصلی ما این است که آیا وزارت کشور می‌تواند صلاحیت و یا عدم صلاحیت افراد را که به دیگر دستگاهها نیز مربوط است با انصاف مورد رسیدگی قرار دهد؟ بنده و امثال بنده در نظام جمهوری اسلامی جز نقد چه کاری کرده‌ایم که امروز نباید حتی برای دبیرکلی حزب خودمان هم صلاحیت داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه احزاب حق نقد کردن دارند، ابراز کرد: دلیلی جز نقد برای تشکیل احزاب وجود ندارد. اما برخی تا نقدی صورت می گیرد می گویند نظام تضعیف شد. من به این تجربه رسیده‌ام که نقد از سوی احزاب نه تنها باعث تضعیف نظام نمی‌شود بلکه به حفظ آن کمک می‌کند.
وی گفت: پیشنهاد دارم تا رابطه احزاب با نهادهای امنیتی نزدیک‌تر شود به گونه‌ای که به شکل منظم با یکدیگر به گفت‌وگو بنشینیم تا بتوانیم مشکلات را یکجا حل و فصل کنیم.
دبیرکل جامعه اسلامی دانشگاهیان ایران: تازیانه‌زدن به مذاکره کنندگان هسته‌ای معنای همدلی و همزبانی نمی‌دهد
دبیرکل جامعه اسلامی دانشگاهیان ایران با بیان اینکه توجه به شعار رهبری در بحث مذاکرات هسته ای رعایت نمی‌شود،‌ اظهار کرد: قرار نیست به بهانه بیانیه هسته‌ای، به مذاکره کنندگان خودمان که قرار است در مذاکرات سنگین سه ماه آینده نیز شرکت کنند تازیانه بزنیم این رفتار معنای همدلی و همزبانی دولت را نمی‌دهد.
علی عباسپور در نشست مشترک احزاب با معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه ما امسال در نقطه اوج تاثیرگذاری در منطقه هستیم گفت: برای همین امسال همدلی و همزبانی میان دولت و ملت پیش از گذشته حایز اهمیت است وامیدواریم که عمل به شعار رهبری رعایت شود .
وی افزود: قرار نیست به بهانه بیانیه هسته‌ای، به مذاکره کنندگان خودمان که قرار است در مذاکرات سنگین سه ماه آینده نیز شرکت کنند تازیانه بزنیم این رفتار معنای همدلی و همزبانی دولت را نمی‌دهد.
وی با بیان اینکه دولت باید با شهامت و بدون سیاسی کاری در خصوص حل مشکلات اقدام کند گفت: در مقابل مردم هم باید درک کنند که مشکلات عمیق یک شبه حل نمی شود .
در ادامه فرج کمیجانی دبیر کل مجمع فرهنگیان ایران اسلامی خاطرنشان کرد: ما از منتقدین دولت میخواهیم متناسب با فرمایشات رهبری در نقدهای خود انصاف را رعایت کنند .
وی راه اندازی خانه احزاب ، دستورالعمل واحد برای ایجاد شعب استانی احزاب و عدم برخورد سلیقه ای فرمانداران و استانداران با نمایندگان احزاب را از معاون سیاسی وزیر کشور خواستار شد و گفت: به کار گیری نیروهای حزبی به عنوان هیات های اجرایی انتخابات و همکاری با احزاب در خصوص اختصاص سالن برای جلسات آنها از دیگر مطالبات ماست.
کریمی اصفهانی:احزاب در مورد مسئله هسته‌ای یک جبهه واحد در برابر طرف مقابل باشند
به گزارش ایلنا دبیر کل جامعه‌انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار با تاکید براینکه کسی نمی‌تواند بحث هسته‌ای را به نفع خود مصادره کند، گفت: احزاب در مورد مسئله هسته‌ای باید یک جبهه واحد در برابر طرف مقابل باشند
احمد کریمی اصفهانی دبیر کل جامعه‌انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار با اشاره به مذاکرات اخیر هسته‌ای گفت: در این خصوص نباید اجازه هیچ‌گونه تندروی داده شود.احزاب ما باید مبنای خود را بر زبان فارسی آقای ظریف بگذارند و به بیانیه‌هایی که به زبان‌های دیگر و توسط دیگران نقل می‌شود، کاری نداشته باشند.
پیشنهاد وزیر ارشاد احمدی‌نژاد برای تدوین منشور اخلاقی انتخاباتی
وزیر ارشاد دولت دهم پیشنهاد داد تا احزاب یک منشور اخلاقی برای انتخابات تدوین و ملزم به اجرای آن باشند.
سید محمد حسینی وزیر ارشاد دولت احمدی نژاد و دبیر کل کانون دانشگاهیان اسلامی در جلسه مشترک احزاب با معاون سیاسی وزارت کشور با تاکید بر اینکه نقش احزاب در سال ۹۴ بسیار حساس خواهد بود گفت: ما در سال ۹۴ دوانتخابات مهم پیش‌رو داریم برای همین مهم است که در چارچوب موازین شرعی انتخابات سالم داشته باشیم.
وی افزود: برای تامین حقوق گسترده مردم، احزاب باید بر مشترکات خود از جمله منافع ملی و رهنمودهای رهبری تاکید کند. پیشنهاد من این است که یک منشور اخلاقی برای انتخابات تدوین شود تا تحت آن ملزم باشند .
دبیر کل کانون دانشگاهیان اسلامی با اشاره به اینکه احزاب حلقه واسطه مردم و مسوولین هستند گفت: احزاب می‌توانند مطالبات به حق مردم را بیان کنند تا مسوولان نیز وظایف خود را به خوبی انجام دهند.
مدیر کل سیاسی وزارت کشور:شعار امسال می‌تواند موجب باز شدن فضای سیاسی کشور شود
مدیر کل سیاسی وزارت کشور شعار امسال را در راستای مشی اعتدالی دولت و در جهت تقویت آن عنوان کرد و گفت: شعار امسال می‌تواند موجب باز شدن فضای سیاسی کشور شود.
امیر رضازاده با اشاره به شعار امسال گفت: این شعار از ویژگی‌های خاصی برخوردار است. علاوه بر جامعیت آن، همه مسوولان و مردم را شامل می‌شود. گرچه این شعار بی نیاز از تفسیر است اما در راستای مشی اعتدالی دولت و در جهت تقویت آن است و می‌تواند اعتماد میان دولت و ملت را افزایش داده و ضمن توجه به آزادی‌های سیاسی، باعث باز شدن فضای سیاسی کشور و افزایش مشارکت مردم به خصوص در سال جاری که انتخاباتی را پیش‌رو داریم، باشد.
وی افزود: ارتباط دولت و ملت از کانال‌های مختلف می‌گذرد. احزاب، رسانه‌ها، نماینده‌های مردم در مجلس‌، شوراها و همه گروه‌های عضو جامعه مدنی شامل این کانال‌ها می‌شود.
مدیر کل سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه ما معتقدیم تقویت جامعه مدنی در کشور همدلی و همزبانی را به دنبال دارد گفت: احزاب می‌توانند در این زمینه نقش زیادی را داشته باشند و ضمن شناسایی نخبگان جامعه به افزایش آگاهی شهروندان بپردازند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: احزاب می تواند در کاهش تنش های افراط و سلایق مختلف نقش مهمی را ایفا کنند. نوع رفتار و گفتار احزاب می‌تواند باعث از بین رفتن سوء تفاهمات میان افراد و گروه‌های سیاسی شود.