در ردهبندی جدید سازمان «گزارشگران بدون مرز» درباره آزادی رسانهها در کشورهای مختلف، ایران در میان ۱۸۰ کشور جهان در جایگاه ۱۷۳ قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، ایران درپایان سال میلادی ٢٠١٣ با ۵٠ روزنامهنگار و وبنگار زندانی، یکی از ۵ زندان جهان است فشار دستگاههای امنیتی بر روزنامهنگاران رسانههای بینالمللی و مستقل مستقر در خارج از کشور و خانوادههایشان در داخل کشور همچنان ادامه دارد.
فنلاند برای چهارمین بار، ردهٔ نخست ردهبندی جهانی آزادی رسانهها را حفظ کرده است و هلند و نروژ همچون سال گذشته در ردههای دوم و سوم جدول قرار دارند. ترکمنستان، کره شمالی و اریتره ترکیب «سهگانهٔ جهنمی» کشورهای دیکتاتوری را تشکیل داده و در قعر جدول رده بندی قرار گرفتهاند.
در ردهبندی امسال، سوریه یکی از خطرناکترین کشورهای جهان برای روزنامهنگاران اعلام شد ودر ردهٔ ١٧٧ جای گرفت و آمریکا با ۱۳ پله سقوط، در رده ۴۶ آزادی رسانهای در جهان قرار گرفته است.
به گفته کریستف دولوار دبیر اول سازمان گزارشگران بدون مرز، ردهبندی جهانی آزادی رسانهها در سال ٢٠١۴، بر هفت شاخص تکیه دارد: سطح سرکوب و فشار، کثرتگرایی، استقلال، فضای عمومی و خودسانسوری، چارچوبهای قانونی، شفافیت و توانمندی زیرساختها.
شاخص سالانهٔ نقض آزادی مطبوعات در جهان که برای نخستین بار در ردهبندی سال ٢٠١٣ به کار آمد، معیاری برای سنجش آزادی اطلاع رسانی در بارهٔ ١٨٠ کشور جهان در سال گذشته است. این شاخص از ٣٣٩۵ در سال گذشته به ٣۴۵۶ (۶١+) در سال میلادی ٢٠١۴ رسیده است. یعنی رشدی ۸/ ۱درصدی داشته است که نشان وخامت کلی وضعیت آزادی اطلاع رسانی در فاصله انتشار دو ردهبندی است.
جدول رده بندی و نقشه کشورهای رده بندی جهانی آزادی مطبوعات در سال ٢٠١٤
ردهبندی جهانی آزادی رسانهها در سال ۲۰۱۴ ؛ ایران زندان روزنامه نگاران
۲۴ بهمن ۱۳۹۲